‘Malafide uitzendbureaus’ schikken met OM

0

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een schikking getroffen met twee sjoemelende uitzendbureaus uit het Westland en Den Haag. Ze betalen in totaal 290.000 euro aan de Staat en twee leidinggevenden moeten een werkstraf uitvoeren van 120 uur. Het gaat om uitzendbureaus die voornamelijk Poolse werknemers te werk stelden in de (glas)tuinbouw.

Het uitzendbureau uit Den Haag betaalde de werknemers hun volledige loon op hun bankrekening, maar ze moesten vervolgens een deel cash terugbetalen. Het OM ziet dit als valsheid in geschrifte en verduistering. Bij het uitzendbureau in het Westland werden te veel ingehouden kosten voor huisvesting, voeding en vervoer niet terugbetaald aan de werknemers.

Samen met de Inspectie SZW en de Belastingdienst wil het Openbaar Ministerie een einde maken aan het verschijnsel van malafide uitzendbureaus.
Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer