Meer SNA-keurmerken ingetrokken

0

In de eerste zeven maanden van 2013 is het van 306 bedrijven het SNA-keurmerk ingetrokken. Dit is een stijging van 40 procent ten opzichte van de eerste zeven maanden van 2012.

Dit heeft de Stichting Normering Arbeid (SNA) laten weten.

Het keurmerk van de SNA is het keurmerk voor alle uitzendondernemingen en (onder)aannemers van werk. Met het keurmerk wil de SNA door middel van zelfregulering inzichtelijk maken welke bedrijven zich aan de wet- en regelgeving houden. De bedrijven met het SNA-keurmerk worden twee keer per jaar gecontroleerd.

In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er ook nieuwe bedrijven in het register toegevoegd. In totaal zijn er nu 3.514 bedrijven gecertificeerd. Eind 2012 lag dit aantal op 3.108.

In heel 2012 zijn er bijna zesduizend inspecties uitgevoerd. Bij vierhonderd ondernemingen is vorig jaar het keurmerk ingetrokken.

Sinds juli vorig jaar geldt er voor inleners die werken met uitzendondernemingen die het SNA-keurmerk hebben een vrijwaring van de inlenersaansprakelijkheid voor niet afgedragen loonheffingen en omzetbelasting.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer