Met alleen Europese arbeidsmigranten komen we er niet, weet OTTO Work Force

0

FlexTopGroeier OTTO Work Force, specialist in arbeidsmigratie, zette in een moeilijke markt een stevige groei neer. De komende jaren verschuift de focus naar Azië, vertelt oprichter en ceo Frank van Gool.

Tekst: Annet Maseland

Hij kan zich meten met de grootste uitzendbureaus van Nederland, en dat voelt goed voor de selfmade businessman Frank van Gool. Het is voor hem een extra bewijs dat Nederland niet zonder arbeidsmigranten kan.

In 2000 richtte hij met Otto Cornelissen OTTO Work Force op, een uitzendbureau voor Oost-Europese arbeiders. Sindsdien kent het bedrijf elk jaar een gestage omzetgroei van tussen de 15 en 25 procent. Zo groeide het uit tot Europees marktleider in internationale arbeidsbemiddeling. 

Vorig jaar, in een gematigd groeiende uitzendbranche, realiseerde OTTO met een omzet van 821 miljoen euro een bovengemiddelde groei van 12,9 procent. Daarmee is het bedrijf de sterkste groeier in het omzetsegment >500 miljoen euro. In 2024 hoopt Van Gool de magische grens van 1 miljard aan te tikken. “Dan heb ik het over OTTO Holding, waar ook Polen en Duitsland onder vallen. Er werken ruim 25 duizend internationale medewerkers via OTTO.”

Hoe realiseerden jullie deze groeicijfers in een moeilijke markt?

“De groei is hoofdzakelijk organisch. Het aantal uren is toegenomen. We zetten steeds meer krachten fulltime in. Meer dan 50 procent van onze mensen werkt in onbepaaldetijdcontracten, met gegarandeerde uren van 32 of meer. Wat ook meespeelt: onze bestaande klanten groeien en wij groeien met hen mee. En in 2023 hebben we er weer nieuwe klanten bij gekregen. Zo blijven we continu groeien. Tot slot speelde er in 2023 ook een salariseffect mee.”

Als directeur van het grootste internationale uitzendbureau is Van Gool hét gezicht van de arbeidsmigrant. Dat heeft z’n voordelen. Opdrachtgevers weten de weg te vinden naar het uitzendbureau. Maar er zijn ook nadelen. Uitzendbureaus die in de fout gaan – en dat zijn er heel wat als je op de kranten afgaat – werpen een smet op zijn branche en bezoedelen de naam van zijn bureau. “Ik ben het beu om keer op keer uit te leggen dat wij het wél goed doen.”

Frank van Gool OTTO
Frank van Gool (OTTO Work Force)

Hoe raak je van die malafide uitzenders af?

Wat Van Gool betreft kun je malafide uitzenders en huisbazen niet hard genoeg aanpakken. “Het net moet sluiten. Betalen onder het minimumloon? Geen vakantiegeld? Meteen een boete. Als de pakkans groot is en dat je vervolgens een forse boete moet betalen, laat iedereen het wel uit z’n hoofd om migranten uit te buiten.”

Het geldt natuurlijk niet alleen voor uitzendbureaus, benadrukt hij. “De helft van de arbeidsmigranten werkt via een uitzendbureau, de andere helft niet. Toch moeten wij het keer op keer uitleggen.” Zo wordt hem vaak voor de voeten geworpen dat huisvesting een verdienmodel is. Dat weerlegt hij steevast.

Is huisvesting dan geen verdienmodel?

“Allesbehalve, het is een verliesmodel. Ik ben een voorstander van het scheiden van wonen en werken. Maar zonder huisvesting wil geen arbeidsmigrant hier werken. We ontkomen er niet aan om huisvesting te faciliteren.”

Huisvesting kost OTTO Work Force miljoenen per jaar die het moet doorberekenen aan de klant, zegt Van Gool. Het bedrijf bouwt niet zelf, maar huurt bij diverse partijen. Een daarvan is KaFra housing, waarvan Van Gool mede-eigenaar is. KaFra heeft vernieuwende woonconcepten ontwikkeld, waaronder de KaFra Tower, een kleinschalig modulair wooncomplex met ruime, volledig ingerichte appartementen. Maar het vinden van geschikte woonlocaties wordt steeds moeilijker, zegt Van Gool.

Nieuwe markten verkennen

De laatste jaren is hij meer en meer in Azië te vinden. Terwijl in Nederland de discussie over arbeidsmigratie de politieke gemoederen bezighoudt, gaat hij onverstoord verder met het verkennen van nieuwe markten. Want Nederland kán helemaal niet zonder arbeidsmigranten, is de boodschap die hij met verve uitdraagt.

Sterker nog: met alleen Europese arbeidsmigranten komen we er niet, benadrukt hij. “In landen als Polen en Roemenië vergrijst de bevolking twee keer zo hard als in Nederland. De stroom arbeidsmigranten vanuit Oost-Europa droogt langzaam op. Wij moeten toe naar een georganiseerde, gereguleerde arbeidsmigratie van buiten de EU.”

Maar daarvoor is politieke visie en draagkracht nodig. In een column voor Flexmarkt riep Van Gool de politiek op om nu eindelijk eens keuzes te maken. Hij besloot zelf een voorzet te doen en vroeg oud-politicus Gert-Jan Segers te onderzoeken hoe je arbeidsmigratie buiten de Europese Unie het best kunt opzetten.

Vakkrachtenregeling

In het rapport ‘Grip op arbeidsmigratie’ stelt Segers een vakkrachtenregeling voor. Die zou moeten gelden voor sectoren waar tekorten bestaan, zoals de zorg en de energietransitie. Daarnaast pleit Segers voor een maximale termijn van vijf jaar, waarna migranten terugkeren naar het land van herkomst. “Dat is dubbele winst”, zegt Van Gool. “In plaats van brain drain, is het een brain gain.”

Met dochterbedrijf OTTO Health Care is Van Gool bezig deze circulaire migratie vorm te geven. Na de eerste succesvolle pilots met verpleegkundigen uit de Filipijnen en Indonesië zijn er inmiddels vijftig verpleegkundigen aan het werk in Nederlandse ziekenhuizen. Na een opleiding in het land van herkomst krijgen ze direct een contract bij het ziekenhuis in Nederland. Dit jaar wordt hun aantal verdubbeld. Voor de energietransitie is Van Gool soortgelijke trajecten aan het opzetten in India, Vietnam en de Filipijnen.

Ophef

Zijn politieke bemoeienis wordt overigens niet door iedereen gewaardeerd. Rond de verkiezingen in 2023 ontstond ophef toen bekend werd dat hij een ton in de VVD-partijkas had gestort. Hoe kijkt hij daarop terug? “Ik heb daar geen spijt van. Ik ben transparant over wat ik doe. De VVD is mijn partij. Dat mag gewoon. Het is me nooit te doen geweest om het standpunt rond arbeidsmigratie te beïnvloeden. Dan had ik het beter aan D66 kunnen geven. Die denkt daar veel ruimhartiger over.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst? 

“We gaan verder op de ingeslagen weg. We zijn niet voor revolutie, maar evolutie.” De toekomst van OTTO Work Force hangt gedeeltelijk af van het politieke klimaat. De komende tijd volgt Van Gool vol spanning wat er in de politiek gebeurt. “We vertrouwen op een beleid voor arbeidsmigratie, waarbij regulering belangrijk is, maar waar ook oog is voor de krapte op de arbeidsmarkt.”

Je hebt het bedrijf verkocht, maar bent nog wel directeur. Is het geen risico dat het bedrijf zo wordt vereenzelvigd met jou als spraakmakende ceo?

“Het lijkt misschien alsof ik belangrijk ben. Ik kom in de publiciteit, doe stevige uitspraken en steek mijn hoofd uit boven het maaiveld. Maar aan de binnenkant draait alles feilloos door zonder mij. Ik heb een ontzettend goed directieteam.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer