Meurs wint prijzen MVO-verslaglegging

0

Detacheerder MeursWerkt heeft twee van de vier Kristalprijzen gewonnen voor maatschappelijke verslaglegging in Nederland. MeursWerkt won de prijs voor hoogst genoteerde MKB-onderneming en de prijs voor de grootste stijger.

De detacheerder steeg 128 posities in de lijst. ‘Een verrassende en lovenswaardige prestatie,’ aldus de jury.

De Kristal is een prijs voor onderscheidende maatschappelijke verslaglegging in Nederland en is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De Transparantiebenchmark van het ministerie vormt de basis voor de prijs.

In totaal worden er jaarlijks vier prijzen uitgereikt. De hoofdprijs voor de beste verslaglegging ging dit jaar naar Philips. De prijs voor het meest creatieve en innovatie jaarverslag werd gewonnen door DSM. De prijzen voor hoogst genoteerde MKB-ondernemer en snelste stijger gingen dus beiden naar MeursWerkt. Tevens is de detacheerder in de top 30 de enige ondernemer uit de flexbranche.

Volgens de jury zit maatschappelijk verantwoord ondernemen in het DNA van MeursWerkt. ‘Kern van de strategie is het duurzaam inzetbaar houden van mensen en dat werkt. Sterke punten uit het verslag zijn een duidelijke strategische agenda en een beschrijving van de stakeholderdialoog. Het verslag voldoet aan alle criteria, leest prettig, is logisch weergegeven en voor stakeholders heel erg toegankelijk.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer