Omzetdaling Manpower door sterke dollar

0

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet behaald van $ 4,9 miljard, een omzetdaling van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De financiële resultaten zijn zeer sterk beïnvloed door de relatief sterke dollar. Na valutacorrectie (constant currency) zou de gecorrigeerde omzet bijna + 7 procent zijn.

De nettowinst bedroeg in het tweede kwartaal $105,7 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar was de nettowinst $ 109,8 miljoen. Na valutacorrectie (constant currency) zou de nettowinst bijna + 13% zijn.

CEO Jonas Prising is dan ook tevreden over de cijfers. ‘met de goede resultaten in het tweede kwartaal, sluiten we het eerst halfjaar goed af. De arbeidsmarkt trekt wereldwijd aan, hoewel dit in sommige landen traag gaat.’

Bron: Manpower

Lees ook: Manpower tevreden over jaarcijfers 2014

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer