Buitenlandse uitzendkrachten recht op zelfde voorwaarden

0

Poolse en Portugese werknemers die hebben gebouwd aan de Koning Willem Alexandertunnel bij de A2 in Maastricht hebben recht op tenminste dezelfde arbeidsvoorwaarden als hun Nederlandse collega’s.

Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht woensdag.

Inhouden vergoedingen
Op het loon van de buitenlandse uitzendkrachten is volgens de rechter ten onrechte een vergoeding voor huisvestings- en andere kosten ingehouden. Ook moeten achterstallige pensioenpremies worden betaald.

Uitzender: bouwcao niet van toepassing
Aan de tunnel in Maastricht wordt gewerkt door een samenwerkingsverband tussen Strukton en Ballast Nedam. Beide zetten eigen werknemers in, maar ook Poolse en Portugese krachten. Die werden in 2012 ingehuurd via het internationale uitzendbureau Rimec, dat sinds kort Mecra heet. De uitzender vond dat de bouwcao niet van toepassing was op buitenlanders, maar daar gaat de rechter niet in mee. Daarom moet Rimec de ingehouden bedragen alsnog voldoen.

Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer