Pauline van Gasselt naar Experts in Flex

0

Pauline van Gasselt is per 1 januari partner geworden bij Experts in Flex. Zij zet haar ervaring in de uitzendbranche in als interim-manager om onder meer uitzendbureaus, payrollbedrijven en backofficedienstverleners te ondersteunen bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het verhogen van de efficiency.

Van Gasselt begon in 2000 haar carrière in de flexbranche als intercedent, maar startte al na drie jaar haar eigen uitzendbureau en payrollbedrijf. Zij weet dus hoe het is om een uitzendbureau vanaf niks op te bouwen. In 2008 verkocht zij haar bedrijf om als interim-manager flexbedrijven te begeleiden. Van Gasselt heeft verschillende projecten geleid, van cultuurverandering na fusies, nulmetingen tot het implementeren van procedures in operationele processen.

Haar specialisatie is het ondersteunen van flexbedrijven bij het doorgroeien in de scale-up fase. Daar komen specifieke uitdagingen bij kijken waar menig uitzendbureau tegenaan loopt in de praktijk, weet Van Gasselt. “Een uitzendbureau krijgt teveel werk en dan is de eerste reactie ‘we moeten iemand aannemen’. Dat is heel vaak een oplossing, maar lang niet altijd. Je rent jezelf al snel voorbij. Ik adviseer om op zo’n moment een pas op de plaats te maken en eerst eens goed naar de processen te kijken. Hoe efficiënt zijn die? Want je kunt alleen verder bouwen als het fundament goed is.”

Doorgroeien als scale-up

Volgens Van Gasselt kan je dan tot heel andere conclusies komen. “Misschien moet je wel investeren in automatisering. Of medewerkers opleiden. Of in kaart brengen of elke medewerker nog wel op de juiste plek zit en tevreden is met zijn of haar werk.” In haar rol als interim-manager begeleidt Van Gasselt uitzendbureaus om een welbewuste keuze te maken in de volgende stap in de groei. Naast sparringpartner die de focus op alle facetten van het uitzendproces houdt, begeleidt zij ook de concrete inrichting van processen die veranderende wet- en regelgeving zoals de WAB met zich meebrengt. “Het onderscheid tussen uitzenden en payroll dat sinds 1 januari geldt, roept veel vragen op van klanten, medewerkers en payrollkrachten. De nieuwe wet zorgt voor een andere dynamiek, dat heeft effect op de cultuur en processen binnen een flexbedrijf.”

Voor meer informatie, kijk op www.expertsinflex.nl.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer