Platform DefDev bemiddelt developers zonder recruiter

0

Er is weer een platform dat claimt de arbeidsbemiddelaar buiten spel te zetten: DefDev – dat staat voor Definitely Developers – brengt softwaredevelopers en bedrijven direct met elkaar in contact voor vaste banen en freelance opdrachten.

DefDev is een online service platform dat zich specifiek richt op het koppelen van developers aan bedrijven in Nederland en zorgt er dus voor dat er geen externe recruiters meer aan het wervingsproces te pas hoeven te komen. Developers kunnen rechtstreeks hun diensten aanbieden en bedrijven kunnen rechtstreeks in contact komen met geschikte developers.

Recruiters geweerd

Het platform bedient niet alleen developers en bedrijven voor vaste aanstellingen maar ook voor freelance opdrachten. Op DefDev zijn externe recruiters niet welkom. Sterker nog: tussenpersonen, externe recruiters, brokers, recruitment consultants en headhunters worden van de website geweerd.

Efficiënter, goedkoper en transparanter

Oprichter en IT-recruitmentprofessional Jeroen Jansen is van mening dat het recruitmentproces voor zowel bedrijven als developers beter, sneller, transparanter en kostenefficiënter kan: “Door de ervaringen die wij hebben opgedaan, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de traditionele vorm van IT-recruitment stilstaat en zich niet doorontwikkelt. Er is duidelijk behoefte aan een platform dat op een nieuwe en directe manier de werknemer/freelancer en de werkgever/opdrachtgever bij elkaar brengt.”

Een gratis profiel voor kandidaten

Een profiel aanmaken op het platform is gratis en kost slechts een paar minuten. DefDev hanteert zeven multiplechoicevragen om een kandidaat vindbaar en ‘searchable’ te maken voor bedrijven op het platform. Jansen: “Na je inschrijving kun je op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Je kunt via ons platform direct contact leggen met je mogelijke toekomstige werk- of opdrachtgever en zelf het tempo bepalen tot de uiteindelijke indiensttreding of opdrachtaanvaarding. Daarbij heb je de salaris- en tariefonderhandeling in eigen hand, het gebruik van het platform is voor een developer geheel gratis en er wordt niet bemiddeld.”

Abonnement bedrijven

DefDev is een platform dat zich richt op zowel vaste banen als de freelancemarkt voor developers. Bedrijven kunnen zich abonneren op Defdev als ze op zoek zijn naar developers. Per abonnementsvorm verschilt de looptijd, het aantal te plaatsen vacatures en de daarbij behorende prijs. Ieder bedrijf krijgt een eigen bedrijfspagina waarop vacatures geplaatst kunnen worden.

Bron: DefDev

Lees ook: Akkerman (ING): ‘Uitzender, bouw zelf een platform’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer