Payroll Select heeft nieuwe investeerder

0

Eén van de grootste payrollbedrijven van Nederland heeft een nieuwe investeerder. ABN Amro Participaties heeft een minderheidsbelang genomen in Payroll Select uit Zutphen.

Payroll Select is met een geschatte omzet dit jaar van €115 miljoen (5% marktaandeel) één van de grootste payrollbedrijven van Nederland. Payroll Select  is vooral actief in payrolling bij callcenters, onderwijs, horeca en de intermediaire markt.

Overnames
Naast een gemiddelde autonome groei van 10%, streeft het bedrijf een snellere groei na door het doen van overnames. Hiervoor heeft het Marktlink Fusies & Overnames in de arm genomen en hebben beide partijen samen een strategie bepaald.
Payroll Select heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in een sterk servicegericht en geautomatiseerd payroll-platform. Vorig jaar heeft het bedrijf drie overnames gerealiseerd. Deze overnames dienden mede als test om te kijken of nieuwe branches efficiënt konden worden geïntegreerd.  De onderneming kocht in 2014 de branchegenoten Zember, Fairflex Onderwijs en Meesterhulp.
Eigenaar Rick Simons, die het bedrijf twaalf jaar geleden oprichtte, laat in een toelichting in het persbericht weten dat de doelstelling is om in 2017 een omzet van 250 miljoen te realiseren.

De omvang van de totale payrollmarkt in Nederland wordt geraamd op een omzet van €2 miljard. Payroll Select zit in de Top 4 van grote spelers en heeft zelf 70 medewerkers in dienst.


Bron: Payroll Select/Marktlink Fusies & Overnames

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer