StiPP verheldert controles pensioenverleden

0

In haar column vroeg Hendarin Mouselli zich recent nog af of de rekening van fouten bij de aanmelding van uitzendkrachten bij StiPP niet te eenzijdig bij uitzendondernemingen terecht komt. Het blijkt dat StiPP daar zelf ook al mee bezig was. Op basis van diverse signalen over de controles is actie ondernomen.

Op haar site geeft StiPP nu duidelijkheid over de controles pensioenverleden.

In de afgelopen periode heeft StiPP bij controles extra gelet op de juiste toepassing van regels bij terugkeer in de sector van werknemers. Daarbij werden regelmatig fouten ontdekt. Werkgevers zijn ook niet altijd goed op de hoogte van regels en de mogelijkheid om het StiPP pensioenverleden van werknemers bij StiPP op te vragen, zo is de ervaring.

Controles pensioenverleden

StiPP geeft aan dat controles pensioenverleden vanaf boekjaar 2022 worden gedaan. De bevindingen worden met werkgevers gedeeld. Aan de hand van het bij StiPP op te vragen pensioenverleden kunnen correcties ingediend worden. Als er geen rekening is gehouden met het arbeidsverleden bij de vorige werkgever, volgen er géén verdere sancties vanuit StiPP bij het onjuist toepassen over het jaar 2022. Als er andere bevindingen zijn geconstateerd of als de wekentelling binnen de eigen organisatie of concern niet goed is toegepast, dan geldt het reguliere stappenplan na een SNCU onderzoek.

Al een controle gehad?

Dan hoef je volgens StiPP voor nu niets te doen. StiPP neemt in de komende periode actief contact met je op om de bevindingen te bespreken. Daarbij geeft StiPP aan wat de passende vervolgstappen zijn. Het maakt het niet uit of je een conceptrapport of een definitief controlerapport hebt ontvangen.

Nog geen controle gehad?

Controleer het pensioenverleden in het boekjaar 2023 voor werknemers die eerder in de uitzend- en detacheringsbranche hebben gewerkt. Je kunt het pensioenverleden bij StiPP opvragen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer