Uitbuiting via uitzendbureau voor de rechter

0

Zeven verdachten uit Deventer staan vanaf maandag terecht in de rechtbank Zwolle op verdenking van uitbuiting en mensenhandel. Buitenlandse werknemers werden via een uitzendbureau afhankelijk van hen gemaakt.

Dat meldde het Openbaar Ministerie donderdag. Via uitzendbureau Flextime uit Deventer werden buitenlandse werknemers werk en een woning beloofd. Ze kwamen uiteindelijk terecht in verwaarloosde woningen, werden mishandeld en gedwongen seks te hebben met de directeuren, stelt het OM. De rechtbank trekt meerdere dagen uit voor de strafzaak.

De hoofdverdachten zijn de twee directeuren, de 33-jarige Mustafa B. en de 39-jarige Ceylan S., en het uitzendbureau zelf. Aanleiding voor het onderzoek was een aangifte van een van de werknemers. Al snel volgden meerdere aangiftes van mishandelingen en verkrachtingen. Zes vrouwen en een man deden aangifte.

Het aantal werkelijke slachtoffers zou veel hoger liggen. De misdrijven zouden tussen januari 2009 en oktober 2010 gepleegd zijn.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer