Uitzendbranche kent goed eerste kwartaal

0

De uitzendbranche zette in het eerste kwartaal van 2022 19,2% meer om vergeleken met het eerste kwartaal een jaar eerder, en 16,2% meer dan twee jaar geleden.

Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd.

De omzet van de zakelijke dienstverlening lag in het eerste kwartaal van dit jaar 20% hoger dan in het eerste kwartaal van 2021. De uitzendbranche, die deel uitmaakt van de zakelijke dienstverlening, deed het eveneens goed. De uitzendbranche zette in het eerste kwartaal van 2022 19,2% meer om vergeleken met het eerste kwartaal een jaar eerder, en 16,2% meer dan twee jaar geleden.
Opvallend is dat het CBS stelt dat het waar in de vorige kwartalen met name de grotere uitzendbureaus profiteerden van de aantrekkende vraag, in het eerste kwartaal van 2022 de kleinere uitzendbureaus harder groeiden.

Uit de meer recentere ABU Marktmonitor blijkt overigens dat omzetgroei van de uitzendbranche inmiddels afvlakt (periode 4: +5%) en het aantal uitzenduren zelfs daalt (periode 4: -3%).

Personeelstekort

Het dalende aantal uitzenduren kan te maken hebben met het tekort aan arbeidskrachten, is niet duidelijk aantoonbaar. Wel stelt het CBS dat de zakelijke dienstverlening meer en meer kampt met een personeelstekort. Bijna de helft (49,6%) van de ondernemers geeft aan een tekort aan arbeidskrachten als belemmering te zien. Ter vergelijking, een jaar eerder was dit nog 21,2%.

Toch zijn ondernemers in de zakelijke dienstverlening volgens het CBS optimistisch over de verwachte ontwikkeling van de omzet en de personeelssterkte. In het tweede kwartaal verwacht per saldo 22,2% van de ondernemers meer om te zetten en verwacht per saldo 28% een toename van het personeelsbestand.

 

flexeventFleXevent 21 juni a.s.

Groeien met jouw flexbedrijf in deze turbulente tijd? Op het komende FleXevent presenteren we de nieuwste inzichten in de belangrijkste uitdagingen en kansen in onze markt en maatschappij, bespreken we de grote mogelijkheden van recruitment 4.0 en – voor het eerst– zoomen we in op de geheimen van flexbureaus die de afgelopen jaren uitzonderlijk hard zijn gegroeid.
Bekijk het interessante programma van het FleXevent op 21 juni a.s. in Houten en meld je aan!

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer