Uitzendreus in de zorg Highcare neemt ook Buro MK over

0

Highcare, een van de grootste uitzenders in de zorg, blijft op overnamepad. Recent heeft Highcare ook Buro MK overgenomen, een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het leveren van personeel in de GGZ-sector. 

Highcare is een groot uitzend- en detacheringsbureau in de zorg. Highcare bedient voornamelijk klanten binnen de ziekenhuizen, ambulancezorg en VVT sector. Met de overname breidt Highcare de dienstverlening uit naar een specifieke nichemarkt waar zij tot op heden beperkt actief is.

Buro MK

Buro MK, een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden van zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Buro MK, opgericht in 2007 en gevestigd in Zutphen, is een gespecialiseerd uitzendbureau binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De organisatie is daarbij actief binnen de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, psychiatrie, verslavingszorg en ouderenzorg. Buro MK is een prominente speler binnen de Nederlandse GGZ-instellingen en focust zich daarbij op groepsleiders, verpleegkundigen en sociotherapeuten.

Buy-and-build strategie

De overname past naar eigen zeggen perfect binnen de actieve buy-and-build strategie waarin eerder al bedrijven als Ambucare, SEHV, EMC, Latona, Fydalo en Zorgzuster werden overgenomen.
Door de overname van Buro MK bedient Highcare 150 klanten met een flexibele pool van bijna 3.000 uitzend- en detacheringskrachten.
Highcare wil de komende vijf jaar groeien naar een omzet van € 40 miljoen en daarmee haar leidende marktpositie als toonaangevend uitzend- & detacheringsbureau in de zorg en opleider van gespecialiseerd zorgpersoneel verder verstevigen.
Binnen de buy-and-build strategie is Highcare van plan meer arbeidsbemiddelingsbureaus in de zorg over te nemen en is dus nadrukkelijk op overnamepad.

Bron: Holland Capital/Highcare

Lees ook: Golf van fusies en overnames in de flexmarkt zet door

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer