Vakbond vraagt faillissement uitzender aan

0

FNV Eemshaven heeft donderdag het faillissement van uitzendbureau Krekels Personeelsdiensten aangevraagd.

Het uitzendbureau was door de rechter veroordeeld tot een forse nabetaling aan ongeveer tweehonderd Poolse uitzendkrachten die in de Eemshaven aan het werk waren. Omdat Krekels Personeelsdiensten het geld niet heeft voor de nabetaling, heeft FNV Eemshaven het faillissement van de uitzender aangevraagd. De vakbond gaat proberen de nabetaling te verhalen op de opdrachtgevers van Krekels Personeelsdiensten. Volgens FNV Eemshaven zijn de opdrachtgevers verantwoordelijk voor de onderbetaling, omdat zij uitzendtarieven hanteren die onder cao-niveau liggen.

Hermen Pol, bestuurder FNV Eemshaven: ‘Wij vinden dat de opdrachtgevers mede aansprakelijk zijn voor de door de werknemers geleden schade. Zij waren op de hoogte van de onderbetaling. Sterker nog,  de door hen gehanteerde tarieven waren zo laag, dat daarvan nooit een fatsoenlijk cao loon betaald kon worden.’

De faillissementsaanvraag wordt ondersteund door de SNCU die ook een forse claim tegen Krekels heeft, aldus FNV.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer