‘Valse opluchting werkgevers door uitstel WKR’

0

‘Bedrijven onderschatten de invoering van de werkkostenregeling’, dat zegt Mick Netiv, directeur van Robidus. Doordat de ingangsdatum van de WKR tot 2015 is uitgesteld, denken bedrijven dat ze zich er voorlopig niet druk over hoeven te maken.

‘Bedrijven ondernemen nu nog geen actie, waardoor ze niet op tijd klaar dreigen te zijn voor de WKR. Met name het aanpassen van arbeidsvoorwaarden, wat in veel gevallen nodig zal zijn, kan veel tijd in beslag nemen zeker als er cao’s gelden. Dit kan alleen in overleg met werknemers en vertegenwoordigende organen (cao-partners), wat maanden kan duren. Als bedrijven ervoor kiezen om de implementatie van de WKR voorlopig links te laten liggen, lopen ze het risico hun zaken niet op orde te hebben op de verplichte invoerdatum van 1 januari 2015.’

Als bedrijven in 2015 niet klaar zijn riskeren zij volgens Robidus onverwachte extra kosten in de vorm van belastingheffing. Netiv roept bedrijven op om het uitstel niet te zien als een adempauze maar de extra tijd aan te grijpen om hun arbeidsvoorwaarden en administraties aan te passen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer