Van der Gaag: ‘Ethiek handelsmerk ABU’

0

Als het aan Aart van der Gaag, de nieuwe voorzitter van de ABU, ligt staat ethiek de komende jaren hoog op de agenda van de branche-organisatie voor uitzendondernemers.

Van der Gaag nam 19 mei 2014 op het ABU-congres Ontmoet de toekomst het voorzitterschap over van Hans Kamps, die deze functie 15 jaar bekleedde. Van der Gaag trad januari 2014 af als directeur van de ABU en werd toen opgevolgd door Jurriën Koops.

Optimaal werkende arbeidsmarkt
Van der Gaag: ‘De vorm van flexwerk is niet zo belangrijk, maar de manier waarop, ethisch, daar gaat het om. Dat is het handelsmerk van de ABU. Samen met overheid, werkgevers en wat mij betreft ook vakbonden werken aan een optimaal werkende arbeidsmarkt voor iedereen.’

Van der Gaag nam grappenmakers die een relatie legden tussen de titel van het congres Ontmoet de toekomst en zijn respectabele leeftijd direct de wind uit de zeilen. Al werd hij door de ABU-leden volgens eigen zeggen met Noord-Koreaanse meerderheid van stemmen tot nieuwe voorzitter gekozen, ‘…de zittingstermijnen van mijn voorgangers ga ik niet halen.’ Hij houdt het vooralsnog op drie jaar.

In het juninummer van Flexmarkt (verschijnt 27 juni 2014) staat een dubbelinterview met Aart van der Gaag en Jurriën Koops. Ontvangt u Flexmarkt nog niet? Bestel dan nu 5 nummers voor maar € 25,00.

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer