Veel veranderingen in nieuwe cao architectenbureaus

0

Vorige maand zijn cao-partijen het eens geworden over een nieuwe, gemoderniseerde cao voor architectenbureaus.

Deze nieuwe cao is op een groot aantal punten veranderd. De modernisering van de cao heeft plaatsgevonden aan de hand van vijf hoofdthema’s: functie en beloning, arbeidsduur en werktijden, vakantie en verlof, duurzame inzetbaarheid, vergoedingen en voorzieningen.

De werknemers krijgen een loonsverhoging van in totaal 4 procent. In juli 2011 en juli 2012 worden de lonen per keer met 2 procent verhoogd. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de mogelijkheid om door te groeien nadat het schaalmaximum bereikt is en de invoering van een beoordelingssysteem.

Ook is afgesproken dat de arbeidsduur bij een volledig dienstverband niet meer vast ligt op 40 uur per week. Hoewel de bepalingen uit de cao op basis van een 40-urige werkweek blijven, ligt de duur van een volledig dienstverband tussen de 36 en 40 uur per week. Ook is de regeling voor overwerkvergoeding vereenvoudigd.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 april 2011 tot en met 28 februari 2013.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer