VVD: ‘sociaal akkoord AOW doorrekenen’

0

De VVD wil dat het Centraal Planbureau (CPB) het akkoord van werkgevers en de vakbeweging over de AOW en aanvullende pensioenen doorrekent. Tweede-Kamerlid Stef Blok van de liberalen zegt dat zijn partij betwijfelt of de wijze waarop de sociale partners de AOW-leeftijd willen verhogen wel de beoogde 4 miljard euro aan besparingen oplevert.

Volgens Blok kan het CPB het akkoord zeker voor 1 juli hebben doorgerekend, zodat het meegenomen kan worden bij de vorming van een nieuw kabinet. Hij zal woensdag tijdens een pensioendebat in de Kamer met demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) om de doorrekening van het Planbureau vragen.

Werkgevers en vakbonden willen in 2020 beginnen met de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 66 jaar om de oudedagsvoorziening betaalbaar te houden met de vergrijzing. Volgens de VVD zijn eerder maatregelen nodig.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer