Wie moet de uitzendkracht informeren over de arbeidsomstandigheden en de veiligheid: het uitzendbureau of de opdrachtgever?

0

Tot voor kort vielen uitzendkrachten regelmatig tussen wal en schip als het ging om voorlichting en instructie over veilig en gezond werken. Zowel het uitzendbureau als het inlenende bedrijf heeft een rol in het voorlichten van uitzendkrachten.

Bedrijven moeten informatie over specifieke risico’s en voorzorgsmaatregelen melden aan het uitzendbureau. Uitzendbureaus hebben op hun beurt de verplichting deze informatie door te geven aan de uitzendkracht. Wettelijk is dit waterdicht geregeld, maar in de praktijk vallen er nog wel eens gaten. Uitzendbureaus krijgen bijvoorbeeld lang niet altijd alle relevante informatie hierover van de bedrijven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer