Randstad boekt succes met publiek private samenwerking

0

De publiek private samenwerking tussen gemeenten en Randstad heeft ruim 4.000 uitkeringsgerechtigden werk opgeleverd in 2017. Sinds het begin van het project Baanbrekend zijn in totaal meer dan 16.000 mensen aan werk geholpen.

In 2010 is Randstad onder de naam ‘Baanbrekend’ voor het eerst gestart met de publiek private samenwerking in de Drechtsteden, om zo uitkeringsgerechtigden te begeleiden naar werk. Het initiatief bedient uitkerings- en bijstandsgerechtigden in heel Nederland via meer dan veertig gemeenten vanuit vijftien locaties.

Succesformule

De formule is een succes en helpt zo veel meer uitkeringsgerechtigden sneller aan werk. Inge Dijkstra, directeur Randstad HR Solutions: “Wat uniek is aan de samenwerking met gemeenten is de snelheid van de bemiddeling. Doorgaans kost het slechts 52 dagen om mensen naar werk te bemiddelen en 73% van de instroom wordt geplaatst. Daarnaast is 69% van de geplaatste kandidaten na meer dan zes maanden nog steeds aan het werk. Verder lukt het ons steeds beter via Baanbrekend arbeidsbeperkten en statushouders naar werk te begeleiden.”

Bemiddeling statushouders

Diverse Baanbrekend-locaties richten zich naast bemiddeling van reguliere bijstandsgerechtigden specifiek op de bemiddeling van statushouders, namelijk Amsterdam, Drechtsteden en via Stroomopwaarts in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Via deze samenwerkingen zijn meer dan 250 statushouders geplaatst en ruim 400 kandidaten in bemiddeling. Statushouders bieden uitkomst bij het vervullen van vacatures in krapteberoepen, zoals de installatiebranche. Daar staan bedrijven te springen om personeel.
Desiree Curfs, directeur Stroomopwaarts MVS: “De samenwerking tussen Randstad Baanbrekend en Stroomopwaarts is al jarenlang succesvol. Inwoners die zich melden voor een uitkering worden direct voorgesteld aan adviseurs van Randstad. Doel is waar mogelijk direct bemiddelen naar werk, zodat een uitkering niet nodig is. Ook de bemiddeling van statushouders blijkt succesvol in de samenwerking. Van de 38 kandidaten die in bemiddeling zijn genomen tijdens hun inburgering, zijn al 20 plaatsingen gerealiseerd. Randstad en Stroomopwaarts delen de overtuiging dat werk de beste zorg is, zeker voor kwetsbare inwoners. Dat vertaalt zich in een mooie samenwerking.”

Nieuwe regio’s

Mensen met een uitkering die staan ingeschreven bij de sociale dienst, ontvangen steun van adviseurs van Baanbrekend. Daar ontvangen zij hulp en begeleiding op zoek naar een passende baan. Op dit moment kan dit al bij meer dan 40 gemeenten in Nederland. Dit aantal wordt snel uitgebreid. Recent voegden ook RSD Kromme Rijn Heuvel en Almere zich bij het Baanbrekend-initiatief.

Bron: Randstad

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer