Adecco veroordeeld voor discriminatie

0

Vorige week is Adecco in België veroordeeld vanwege discriminatie bij de werving van uitzendkrachten. De uitzendorganisatie gaat daar nu tegen in beroep.

Dit meldt de Belgische krant De Tijd op haar website.

Adecco laat in een persverklaring weten dat het bedrijf elke vorm van discriminatie op welke grond dan ook veroordeelt. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, ras, godsdienst of fysieke toestand. ‘Het enige selectiecriterium dat Adecco hanteert, is competentie van de werkzoekende en uitzendkracht.’

In 2001 klaagde een medewerkers van Adecco dat bepaalde banen de code ‘BBB’ mee zouden krijgen. De code staat voor ‘Blanc Bleu Belge’, een afkorting die in de vee-industrie verwijst naar een zuiver Belgisch koeienras. Volgens de medewerkers werd deze code gegeven aan banen bij bedrijven die geen allochtonen wensten aan te nemen.

De zaak was aangespannen door vakbond ABVV en de verenigingen SOS Racisme en KifKif. De Brusselse rechtbank heeft deze partijen in het gelijk gesteld en Adecco veroordeeld tot een schadevergoeding van het symbolische bedrag van één euro.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer