Hogeschool voor recruitment van start

0

ARTRA, Intelligence Group en Jet Consultancy het initiatief genomen om een nieuwe opleiding te starten voor vakbekwame recruiters. Gisteren, 1 oktober 2015, is de Hogeschool voor Recruitment van start gegaan.

De vraag naar een vakbekwame opleiding is volgens de initiatiefnemers groot.

Specialistich vakgebied
Met de sterk aantrekkende vraag naar recruiters en het sterk afgenomen aanbod van recruiters, is er een gat ontstaan in vraag en aanbod. Parallel daaraan is het een specialistisch vakgebied geworden en de laatste jaren zeer veranderd. Dit onder andere door het gebruik van social media, de impact van mobile, nieuwe recruitment software en technieken en recruitmentdata.

Bureau- en corporate recruiters
De opleiding maakt geen verschil tussen bureau- en corporate recruiters. ‘Tussen beide disciplines zit meer overlap dan verschil en van de verschillen kunnen beide type recruiters leren. De Hogeschool voor Recruitment richt zich op kandidaten, opdrachtgevers en vakbekwaamheid en is dus breed toepasbaar’, zegt Ellen van Hierden, eigenaar ARTRA en oprichter van de Hogeschool voor Recruitment.

De eerste vier klassen richten zich op de operationele recruiter. In maart 2016 lanceert de Hogeschool voor Recruitment ook een leergang voor ervaren recruiters en recruitment managers.

Assessment en de telefonische pre-screening
Om deel te kunnen nemen wordt minimaal een jaar werkervaring als recruiter of intercedent gevraagd. Daarnaast dienen de recruiters met goed gevolg het assessment en de telefonische pre-screening af te leggen. De eerste klas met maximaal 18 recruiters start op 5 november. In de eerste klas worden 5 recruiters van Compagnon opgeleid en daarnaast zijn er al zes opties geclaimd.

Bron: Hogeschool voor recruitment/ ARTRA

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer