ManpowerGroup bereidt VMBO’ers voor op arbeidsmarkt

0

ManpowerGroup Nederland heeft een overeenkomst getekend voor een driejarige samenwerking met non-profitorganisatie JINC. Doel van de samenwerking is om in drie jaar 13.500 VMBO-leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt of op een eventuele beroepsopleiding.

Om hun gezamenlijke doel te bereiken ondersteunt ManpowerGroup JINC met het organiseren en geven van sollicitatietrainingen. Ook maakt de HR-dienstverlener bliksemstages mogelijk bij haar klanten. Jilko Andringa, Algemeen directeur ManpowerGroup Nederland: ‘Op deze manier kunnen we heel veel scholieren raken. We kunnen relevante ervaring bieden in bijvoorbeeld het voeren van een sollicitatiegesprek of een korte stage. Een groot deel van deze groep jongeren heeft weinig rolmodellen en professionals uit het bedrijfsleven in hun sociale omgeving, zodat ze iedere handreiking kunnen gebruiken om beter voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan.’

De samenwerking kent een vliegende start. In de eerste regio’s Amsterdam, Kennemerland en Eindhoven zijn alle geplande sollicitatietrainingen ingevuld door ManpowerGroup en haar netwerk en de verwachting is dat Utrecht en Rotterdam binnenkort ook aan alle aanvragen van scholen kan voldoen. In 2015 volgen scholen in onder andere Den Haag, Arnhem, Tilburg en Zaanstad.

Bron: ManpowerGroup

Lees ook: Sterk: ‘Uitzendbranche moet onderwijs helpen’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer