Nieuwe bank-cao: alleen bij pieken uitzendkrachten

0

Banken zullen alleen maar bij piekvorming in de werkzaamheden en opeenhoping van werk gebruik maken van uitzendkrachten.

Dit staat in het onderhandelingsresultaat dat onlangs is bereikt over een nieuwe Algemene Bank-cao.

De nieuwe cao heeft met terugwerkende kracht een looptijd vanaf 1 november 2010 en zal aflopen op 1 januari 2012.

Partijen hebben afgesproken dat de lonen per 1 juni 2011 met 1,25 procent verhoogd zullen worden. Daarnaast krijgen de werknemers in december 2011 een eenmalige uitkering van 300 euro bruto. De werkgever kan er ook voor kiezen om de eenmalige uitkering in vrije tijd toe te kennen.

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over maatregelen die de werkgelegenheid moeten bevorderen. Zo zal er binnen het algemene employabilitybeleid extra aandacht gegeven worden aan scholing en loopbaanbegeleiding van de ouder worden de werknemer. Ook is afgesproken dat deeltijders van dezelfde scholingsfaciliteiten gebruik mogen maken als mensen met een fulltime contract.

De Algemene Bank-cao is van toepassing op zo’n 8300 werknemers bij ongeveer 40 middelgrote- en kleinere banken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer