Ondernemingsraad met alleen flexkrachten

0

Deze week wordt bij detacheringsorganisatie Meurs & Molijn een ondernemingsraad geïnstalleerd die vrijwel alleen uit flexkrachten bestaat.

Bij detacheringsorganisatie Meurs & Molijn wordt een ondernemingsraad geïnstalleerd, bestaande uit zes leden die allen bij verschillende bedrijven gedetacheerd worden. Ze hebben een vast contract bij Meurs & Molijn, maar werken extern bij verschillende bedrijven. Volgens het bedrijf is het de eerste ondernemingsraad die alleen uit flexwerkers bestaat.

Medezeggenschap
‘Als je het hebt over gelijkwaardige behandeling: die begint bij medezeggenschap van al je medewerkers’, aldus Pieter Molijn, oprichter van de detacheringsorganisatie. ‘We zijn verheugd dat zich zoveel flexkrachten aan hebben gemeld.’ Er waren geen interne krachten die zich hadden opgegeven als OR-kandidaat. Dat heeft volgens Molijk te maken met de open communicatielijnen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer