‘Participatieovereenkomst’ beste idee studentenwedstrijd

0

De winnaar van de studentenwedstrijd Arbeidsmarkt van Morgen is ‘De inclusieve arbeidsmarkt’ van Zuyd Hogeschool. Het idee van het winnende team is de arbeidsovereenkomst te vervangen door een participatieovereenkomst.

De prijs, 5.000 euro, is gisteren uitgereikt door SER-voorzitter Mariëtte Hamer tijdens jubileumcongres 20 jaar NBBU in Amersfoort. De wedstrijd is een initiatief van brancheorganisatie NBBU voor bemiddelings- en uitzendbureaus, in samenwerking met Nyenrode.

Participatieovereenkomst
De jury over de winnaars: Het voorstel van de winnaars (voor een participatieovereenkomst, red.) heeft de meeste elementen in zich die de verschillende aspecten van de arbeidsmarkt raken, die tot nadenken stemmen en tot innovatie kunnen leiden. Het uitgangspunt van dit voorstel is dat iedereen die kan werken ook deelneemt aan de arbeidsmarkt.’ Winnende studenten zijn Monique Noten, Huub Bruls en Jos Heijnen. Zij zijn deeltijdstudent aan Zuyd Hogeschool en werkzaam als verpleegkundige, bij de politie en in het onderwijs.

‘Social deals’
De winnaars van de tweede prijs werden beloond met een geldbedrag van 2.500 euro. Janine Goedmakers, Patricia Knipa en Claudia Moonen van Zuyd Hogeschool stellen met hun voorstel ‘Goed werkgeverschap’ voor de cao te vervangen door meer individuele ‘social deals’.

‘Patent op Talent’
Het genomineerde team van de Leidse Hogeschool met Dave van Poelgeest, Kimberley Aarts en Sven Hogervorst werd derde en ontving hiervoor 1.500 euro. dit team ‘Patent op Talent’ in de finale doorslaggevend. Volgens dit voorstel is talent een voorspelbare en daarmee financiële waarde op de toekomstige arbeidsmarkt.

De studentenwedstrijd NBBU Arbeidsmarkt van Morgen is een jaar geleden begonnen. Studenten konden hun innovatieve oplossingen voor een beter werkende arbeidsmarkt tot 1 mei inleveren. 120 teams schreven zich in, 54 leverden uiteindelijk een onderzoekspaper in. Vijf ideeën werden genomineerd.

Bron: NBBU


Bekijk onderstaande film van de finale met pitches studententeams bij de SER in Den Haag op 18 september 2014.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer