Pijnlijke correspondentie uitzendbureau op straat

5

Een week terug heeft de Vlaamse uitzendorganisatie AGO-Interim per e-mail te horen gekregen dat het gehackt is. De hackers hebben pijnlijke quotes vrijgegeven uit de correspondentie tussen de intercedenten.

Dit schrijft de Vlaamse krant De Standaard in een artikel gelardeerd met de nodige quotes van intercedenten over sollicitanten. Een voorbeeld met betrekking tot een 40-jarige vrouwelijke sollicitant: “Niets mee aan te vangen. Ziet er altijd dronken uit. Labiel persoon. Zit constant voor zich uit te staren. Duurt een uur eer ze zit, en nog een uur eer ze weer buiten is. (…) Nog altijd een loserke. Zit niets van fut in, heeft sinds juni geen vast werk meer gehad.”

Uit de citaten komt telkens de qualificatie NTG terug, hetgeen ‘niet te gebruiken’ betekent, aldus de hackers die zich Rex Mundi noemen.

Vorige zaterdag stuurden de hackers een e-mail naar AGO-Interim, met de melding dat ze hun klantendatabank gekraakt hadden, aldus de Standaard. Naar eigen zeggen, hebben de hackers ongeveer 10.000 klantprofielen in bezit. De hackers: “We haalden die profielen van de onbeveiligde webserver van het bedrijf”

Volgens De Standaard willen de hackers deze profielen vrijgeven als zij niet voor maandag niet een ‘idiotentaks’ ontvangen. De afkoopsom is afhankelijk van verschillende eisen die de hackers hebben gesteld, aldus de advocaat van AGO-Interim.

De Vlaamse krant schrijft dat Rex Mundi een maand terug een dochterbedrijf van een bank op eenzelfde hack trakteerde. De hackers zouden meerdere doelwitten op de plank hebben liggen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

5 reacties

  1. Wanneer je als intercedent een kandidaat hebt ingeschreven, heb je mijns inziens het recht om je collega’s te informeren met betrekking tot jouw indruk van deze persoon. Je wilt immers de best mogelijke kandidaat presenteren aan je klant?? Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een kandidaat die bij de ene klant volstrekt niet blijkt te voldoen, gewoon weer naar een ander bedrijf wordt bemiddeld waar men dan vervolgens ook niet tevreden is. De bewoordingen die in deze correspondentie gebruikt worden zijn wellicht niet ” kies” maar deze waren dan ook niet bedoeld voor de buitenwereld. Het is hetzelfde als stiekem een vertrouwelijk telefoongesprek afluisteren. Als er iemand over de schreef is gegaan, dan zijn het deze hackers.

  2. Laten we eens proberen om in iets correctere termen weer te geven hoe ‘niet uitzendbaar’ iemand is. Dit soort termen zegt ook iets over jouzelf

  3. lees ik dat goed “ziet dronken uit” ? en daarom niet uitzendbaar. Sommige mensen zien er echt niet uit of zelfs drinken, maar kunnen hun werk wel heel goed aan. Persoonlijk ken ik paar accountaints, een advocaat en nog meer van zo’n lui. Die wellicht te veel drinken maar heel goed hun werk kunnen doen.

Reageer