Presenteren via film bij ErvaringWerkt

0

De kandidaten die zich inschrijven bij ErvaringWerkt kunnen zich presenteren aan bedrijven door middel van een filmpje.

Sollicitatie via video wordt wel vaker gedaan, maar in dit geval is het een professionele filmer die de films maakt. Volgens ErvaringWerkt is dat belangrijk, want de eerste indruk in een sollicitatie is meestal doorslaggevend.

ErvaringWerkt in Alphen aan den Rijn bemiddelt mensen met (soms langdurige) werkervaring. Volgens eigenaar Jan Boerefijn is het presenteren via film juist voor deze doelgroep belangrijk. Boerefijn stelt dat er veel aannames gedaan worden op de diverse P&O afdelingen en bij recruiters over ‘ouderen’. Omdat op deze afdelingen veelal jongeren werken worden mensen met wat langere ervaring volgens hem nogal eens afgedaan als ‘oud’ en ‘niet flexibel’. Om goed te laten zien hoe de kandidaten in levende lijve zijn, heeft Boerefijn daarom samen met Jan Kleijn van Beeldadvies (ook uit Alphen) bedacht om de mensen zich te laten presenteren door middel van een filmpje van maximaal 1 minuut.
Bekijk hier voorbeelden van de filmpjes.

Bron: ErvaringWerkt


Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer