USG en DOORZAAM investeren in inzetbaarheid uitzendkrachten

0

USG People, de gemeente Almere en DOORZAAM hebben de handen ineengeslagen. Met ‘Alles-in-1 voor Uitzendkrachten’ willen ze de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkrachten van USG vergroten.

Duurzame inzetbaarheid was in de afgelopen jaren al een hot topic op de arbeidsmarkt. De coronacrisis lijkt dat alleen maar te hebben versterkt, ook in de flexbranche. Veel flexkrachten verlizen hun baan, waardoor de behoefte aan ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid groter is dan ooit. USG People, de gemeente Almere en DOORZAAM – de stichting die duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten wil stimuleren – werken nauw samen om duurzame inzetbaarheid mogelijk te maken voor uitzendkrachten van de merken van USG People. “Denk daarbij aan uitzendkrachten die door de crisis geen zicht hebben op nieuw werk,” vertelt Chantal Huinder, manager duurzame inzetbaarheid van DOORZAAM. “Of bijvoorbeeld logistiek medewerkers die zien dat veel van hun werkzaamheden worden geautomatiseerd.”

Inzicht in duurzame inzetbaarheid

Met ‘Alles-in-1 voor Uitzendkrachten’ wil DOORZAAM die groep uitzendkrachten perspectief bieden. Het traject is beschikbaar voor alle uitzendbureaus. USG People maakt er enthousiast gebruik van. Huinder: “USG People heeft eerst aan alle uitzendkrachten in de gemeente Almere een mailing gestuurd met de uitnodiging om mee te doen aan dit traject.” Geinteresseerden worden vervolgens aangemeld bij DOORZAAM, waarna een uitgebreid gesprek met een coach volgt. “Wij werken daarvoor samen met USG Restart, de coachingstak van USG. Zij nemen bij de uitzendkracht ook onze scan af.” Die geeft inzicht in de duurzame inzetbaarheid van een uitzendkracht. “We geloven in een integrale aanpak. Gezondheid en financiële fitheid zijn daarbij in onze ogen de basis. Stel dat iemand met zwaar overgewicht en schulden een bbl-traject ingaat, dan is de kans groot dat diegene na een tijdje uitvalt.” Uit de scan volgen aandachtsgebieden van de uitzendkracht waarmee hij gericht aan de slag kan. “Iemand die geldzorgen blijkt te hebben, kunnen we naar een budgetcoach verwijzen. Iemand die bang is dat zijn werk geautomatiseerd wordt, kan een opleiding krijgen. Al die mogelijke interventies bespreken de uitzendkracht en coach ook met de intercedent. Die is immers een belangrijke spil in het netwerk van de uitzendkracht.”

Uitzendkrachten binden

Het is nog wat vroeg om iets te zeggen over de resultaten. “Meestal loopt ons Alles-in-1-traject enorm goed”, zegt Huinder. “Omdat het uitzendkrachten regie geeft over hun eigen toekomst. En omdat het voor uitzendorganisaties een aantrekkelijk middel is om uitzendkrachten aan zich te binden.” Om die reden is Huinder enthousiast over de samenwerking met  USG People. “’It’s people that matter’ is hun slogan. Ze doen er alles aan om die uitzendkracht te bereiken, te binden en te helpen. Het Alles-in-1-traject, dat USG toch tijd en energie kost, is een mooi voorbeeld daarvan.”

Dit artikel, geschreven door Paul Poley, is onlangs verschenen in de septembereditite van Flexmarkt.

Lees ook: 64 intercedenten opgeleid tot duurzame inzetbaarheid specialist

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer