Verleden van sollicitant vaker gecontroleerd

0

Winkeliers hebben in 2011 veel vaker gecontroleerd of een sollicitant een frauduleus verleden heeft. Dat maakte de stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) woensdag bekend.

Ondernemers kunnen via het Waarschuwingsregister van de FAD bekijken of iemand een schoon blazoen heeft of niet. In 2011 werd in totaal 94.000 keer gecontroleerd of het verleden van een sollicitant wel in de haak was. Dat is 17 procent meer dan in 2010. Ook werden er een kwart meer fraudeurs aan het register toegevoegd, 471 in totaal.

Volgens de FAD zijn winkeliers alerter en zijn er betere methoden om fraude op te merken. Ook de brutaliteit van de fraudeurs speelt een rol. Zo zetten de daders familie en vrienden in om spullen te stelen uit de winkels en wordt er soms zelfs samengespannen met gewapende overvallers.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) is blij dat het register zo intensief wordt geraadpleegd. "Het is goed dat winkeliers nu ook zelf aan de slag kunnen om zich te wapenen tegen dit soort fraude. Interne fraude is een groot probleem voor winkeliers en kost hen jaarlijks veel geld.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer