YoungCapital biedt IT-traineeship

0

YoungCapital biedt afgestudeerden een speciaal IT-traineeship om hen op te leiden tot Big Data Consultants.

Volgens YoungCapital missen veel afgestudeerden met een technische of bèta-achtergrond aansluiting op de arbeidsmarkt. En tegelijkertijd heerst er een enorm tekort aan starters in IT. Om die kloof tussen vraag en aanbod te overbruggen, biedt YoungCapital de mogelijkheid van een IT-traineeship.

Big Data Consultants
In twee maanden worden jonge bètatalenten van diverse achtergrond opgeleid tot gecertificeerd Big Data Consultant. De eerste lichting Big Data Consultants, onder wie een piloot, een professionele pokeraar en een werktuigbouwkundige, start in februari bij hun nieuwe werkgevers.

Opleidingstraject
In 2014 startte YoungCapital Professionals, het detacheringslabel van YoungCapital, met het traineeship tot Software Developer. Sindsdien zijn al tweehonderd bètatalenten opgeleid tot gecertificeerd programmeur. ‘Big Data heeft de toekomst. Met dit nieuwe traineeship springen we in op de zeer actuele vraag naar specialisten op dit vlak’, zegt Ineke Kooistra, ceo van YoungCapital. YoungCapital selecteert uit haar database, die inmiddels bijna twee miljoen jongeren in Nederland omvat, de mensen met het best passende profiel. Deze jongeren worden uitgenodigd voor een intensieve selectieprocedure. Na assessments door YoungCapital volgt een opleidingstraject van twee maanden, bij de ITPH Academy in Zwolle. De trainees komen bij aanvang van de opleiding bij YoungCapital in dienst en gaan na de opleiding via een detavast-constructie aan het werk bij de opdrachtgevers van YoungCapital. Het sectorfonds voor de ICT-sector, Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT), ondersteunt het initiatief.

Bron: YoungCapital

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer