Meer vacatures voor juristen

0

Het aantal juridische vacatures is in het vierde kwartaal van 2015 met meer dan 25% gestegen (2.800 vacatures) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2015’ van Yacht.

Intermediairs
De grootste vraag komt nog steeds vanuit de zakelijke dienstverlening (+47%) en de intermediairs (+17%).  Maar ook de overheid zoekt naarstig naar juristen. Deze sector laat een stijging van 36% zien van het aantal juridische vacatures. Alleen bij de financiële dienstverlening stagneert de groei in het aantal juridische vacatures. De meeste (60%) van de juridische vacatures komen uit de Randstad (regio Ammsterdam, Rotterdam en Utrecht.)


Groei juridische vacatures in 2015
In 2015 is het aantal juridische vacatures 26% gestegen t.o.v. 2014. De vraag in de advocatuur steeg met 47%, de vraag naar uitvoerend juridisch medewerkers met 41% en de vraag naar bedrijfsrechtjuristen met 49%. De arbeidsmarkt wordt geleid door de zakelijke dienstverlening (+33%) en de intermediairs (+20%).


Positief beeld 2016
De verwachting is dat in 2016 de arbeidsmarkt voor juristen verder aantrekt. Bedrijven maken steeds meer gebruik van interim-juristen om fluctuaties in de bedrijfsvoering op te vangen. Ook overheidsorganisaties huren interim-juristen in en besteden ook werk uit aan juridische dienstverleners. Bedrijven zijn vooral op zoek naar contractjuristen, arbeidsrechtjuristen en inkoop- en aanbestedingsjuristen. Overheidsorganisaties naar juristen bezwaar en beroep, omgevingsrecht, vastgoed en grondzaken en contracten-, inkoop- en aanbestedingsrecht.

Spanning arbeidsmarkt
De juridische arbeidsmarkt profiteert van het positieve economisch klimaat dat ervoor zorgt dat bedrijven durven te investeren. Hierdoor krijgen ze weer meer te maken met de juridische gevolgen van (inter)nationaal zaken doen, digitalisering, privacywetgeving en contracten. Bedrijven zijn hiervoor op zoek naar medior juristen die snel ingewerkt en productief zijn. En daar ontstaat de spanning. De huidige juridische arbeidsmarkt bestaat voornamelijk uit nieuwkomers (starters) en seniors (vaak zelfstandigen).


Bron: Yacht

Lees ook: Forse groei juridische vacatures

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer