Career Factory helpt bij ‘startuppen’

0

Met een nieuw business model, ‘startuppen’, wil Career Factory professionals in de arbeidsbemiddeling helpen bij het starten van een eigen recruitmentbureau.

Ondernemende professionals die overwegen voor zichzelf te beginnen, kunnen nu starten in loondienst en krijgen een jaar de tijd om onder begeleiding een eigen bureau te ontwikkelen. Nadien mogen de deelnemers alles wat ze aan business hebben opgebouwd meenemen en hun eigen Career Factory als zelfstandig ondernemer verder uitbouwen.

Startuppen

Dit model, ‘startuppen’ zoals Career Factory het noemt, is bedacht en ontwikkeld door Marie-Eugenie Artes, commercieel directeur van Career Factory, in samenwerking met Marcel Slaghekke van Staffing Associates. “We zagen te vaak dat mensen alle competenties en de juiste ambitie in huis hadden, maar het toch nog niet aandurfden,” vertelt Artes. “Ze zijn onbekend met het ondernemerschap of schrikken terug van de onzekerheid die daarbij hoort.”

Klaarstomen voor ondernemerschap

Career Factory groeit momenteel hard en wil op deze manier de formule toegankelijker maken voor ambitieuze professionals. “Het is als het ware een tussenfase waarin we hen klaarstomen om zelfstandig een bureau te runnen”, legt Artes uit. “Gedurende het jaar krijgen de deelnemers workshops en coaching-on- the job van ervaren recruitmentondernemers. Zo geven we ze de allerbeste en veiligste start denkbaar.”

De allereerste groep recruiters gaat in mei van start op een inspirerende startuplocatie: B. in Amsterdam. Het doel is daar nog voor de zomer minimaal tien starters te laten instromen. In het najaar opent Career Factory ook startuplocaties in andere grote steden in Nederland. Wie interesse heeft, vindt meer informatie op: https://startuppen.nl/.

Bron: Career Factory

Lees ook: Je eigen uitzendbureau starten? Dit moet je weten!

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer