Helft ondernemers heeft moeite met aantrekken personeel

0

Maar liefst 45% van de ondernemers ervaart het vinden van een geschikte kandidaat als een grote uitdaging. Vooral kleinere bedrijven (tussen 50 en 99 werknemers) hebben hier moeite mee (62%).

Grootste oorzaak volgens ondernemers is een gebrek aan kennis over werving en selectie en vooral de nieuwe wet,- en regelgeving. Dit blijkt uit een onderzoek onder 500 werkgevers naar de belangrijkste HR-uitdagingen door DVJ Insights in opdracht van Tempo-Team.

HR-kennis
Ook het binden van personeel (48%) en wet- en regelgeving worden door ondernemers genoemd als HR-uitdagingen. Bijna een derde geeft aan dat de laatste ontwikkelingen van wet- en regelgeving rondom personeel moeilijk tot zeer moeilijk bij te houden zijn (32%). Een vijfde van de werkgevers (22%) vindt huidige wet- en regelgeving ronduit onduidelijk.

Bron: tempo-team

Lees ook: Vraag naar recruiters blijft stijgen

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer