Skeeled betreedt met AI-recruitmenttool de Nederlandse markt

0

De Luxemburgse startup Skeeled, dat een op Artificial intelligence (AI) gebaseerde tool voor het  digitaliseren van het recruitmentproces aanbiedt, opent ook een kantoor in Amsterdam.

Selectie kandidaten via AI

Skeeled is opgericht in 2014 met als doel HR te helpen tijdens het recruitmentproces met een tool die vooral het geautomatiseerde beheer van sollicitaties en cv’s mogelijk maakt. De tool levert de recruiter een tijdsbesparing op bij het analyseren van binnengekomen cv’s.
Dankzij het algoritme en de AI selecteert Skeeled de profielen van kandidaten die daadwerkelijk van toepassing zijn op de openstaande functie en biedt het vervolgens een persoonlijkheidstest (volgens het “Big Five Model”) aan de geselecteerde kandidaten. Die geselecteerde kandidaten krijgen ook automatisch het verzoek een video-interview te maken, waardoor de recuiter al een indruk van de kandidaat krijgt voorafgaand aan het gesprek.

Follow-up kandidaten

De tool van Skeeled zorgt ook voor de follow-up bij iedere kandidaat; een afwijzingsbrief voor de minder fortuinlijke en een antwoord binnen 24 uur voor degenen die door de zeef van het algoritme zijn gekomen. Deze kandidaten worden vervolgens verzocht verder te gaan door een persoonlijkheidstest en/of een video-interview te maken.

Kantoor in Amsterdam

Na Luxemburg, België, Frankrijk en Portugal, wordt er ook een kantoor geopend in Amsterdam. Skeeled heeft al een vijftigtal klanten in België en in Luxemburg, en richt zich nu dus ook op de Nederlandse markt. Skeeled heeft inmiddels 30 personen in dienst, waarvan twee in de vestiging Amsterdam.

Bron: Skeeled

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer