Sociale dienst wil meer samenwerken met uitzendbranche

0

De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) wil de samenwerking met uitzendorganisaties om bijstandsgerechtigden aan het werk te helpen uitbreiden. De dienst heeft daarom gekozen voor een nieuwe vorm van loonkostensubsidie.

Uitzendbureaus kunnen op dit moment putten uit een grote pool van werkzoekenden. Om de uitzendorganisaties een extra stimulans te geven om ook klanten uit het bestand van SDOA te bemiddelen, wil de sociale dienst dat de uitzenders gebruik kunnen maken van loonkostensubsidie.

De bestaande loonkostensubsidies kunnen vaak niet toegepast worden op uitzendwerk. Voorwaarde daarbij is namelijk dat er sprake is van een duurzame uitstroom uit de bijstand. Het dienstverband moet daarbij minimaal zes maanden duren. ‘Soms voldoet uitzendwerk aan deze voorwaarde, maar vaak ook niet,’ vertelt een woordvoerder van SDOA. Daarom is er gekozen voor een nieuwe vorm van loonkostensubsidie.

Voor ieder uur dat een bijstsandsgerechtigde werkt via het uitzendbureau, ontvangt het uitzendbureau 1 euro, gedurende een half jaar na de eerste werkdag. De gewerkte periodes tijdens dat halfjaar hoeven niet aaneengesloten te zijn.

De regeling kan overigens ook door andere werkgevers, in bijvoorbeeld de schoonmaak- of zorgsector gebruikt worden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer