Start People biedt jongeren woonruimte

0

Start People heeft voor (startende flex-)krachten 170 gloednieuwe studio’s in Amsterdam beschikbaar. Op deze manier wil het bedrijf werkende jongeren helpen die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Daarnaast wil Start People zo werkgevers ondersteunen om geschikte werknemers te vinden en te binden.

Voor dit ‘woonconcept’ is Start een samenwerking aangegaan met een organisatie in Amsterdam-West. De woonruimtes worden verhuurd aan werkende jongeren tot en met 28 jaar. Het gaat om jongeren die een mbo-opleiding hebben afgerond, maar ook voor jongeren met een hbo- of wo-achtergrond is er ruimte om zich aan te melden voor dit woonconcept. Het gebouw bevindt zich net buiten de ring, op loopafstand van het Rembrandtpark. De woningen komen in februari 2017 beschikbaar.

Invullen van vacatures moeilijk

Het invullen van vacatures blijkt soms moeilijk doordat kandidaten niet altijd een geschikte woonruimte in de buurt van hun werk kunnen vinden. Dat geldt zeker voor jongeren die in Amsterdam werken. Het beschikbare aanbod is beperkt, er worden vaak hoge huren gevraagd en bovendien is de zoektocht naar een woning tijdrovend en moeilijk in te passen in een drukke werkweek. Helemaal moeilijk wordt het als die woonruimte betaalbaar, goed bereikbaar met auto of OV en een beetje comfortabel moet zijn.

Minder verloop

Ook opdrachtgevers (werkgevers) hebben er volgens Start baat bij dat jonge werknemers tevreden zijn over hun woonsituatie. Dan zijn zij minder snel geneigd een andere baan te zoeken en dat leidt tot minder verloop in het personeelsbestand. Bedrijven besparen op de kosten van het werven van nieuwe medewerkers.

Kijk voor meer informatie op www.startpeople.nl/werken-wonen
Bron: Start People

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer