Start People voorspelt loopbaan kandidaat via machine learning

0

Start People zet kunstmatige intelligentie in om loopbaanpaden en carrièreswitches van kandidaten te voorspellen.

Hiervoor werkt de uitzendorganisatie samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de VU Amsterdam.

Machine learning

Dankzij slimme digitale tools kan de uitzender vacatures, cv’s en andere data snel verzamelen, structureren en categoriseren. Dankzij slimme digitale tools kan de uitzender kandidaten en opdrachtgevers nog beter adviseren. De universiteiten hebben 300.000 cv’s geanalyseerd via machine learning. Op basis van deze digitale analyse is het mogelijk loopbaanpaden en carrièreswitches te voorspellen. Zo blijkt dat bijvoorbeeld verkoopmedewerkers uit de detailhandel ook goed functioneren in een volgende baan als medewerker klantenservice en dat chauffeurs vaak een succesvolle overstap maken naar een functie als beveiligingsbeamte.

Intuïtie intercedent

Naast het analyseren van data zet Start People digitale middelen in om andere processen te versnellen en optimaliseren. Zo verbeteren trefwoordanalyses vacatureteksten en responscijfers, tonen algoritmes inzicht in opleidingskansen en kan de slagingskans van een campagne en plaatsing van een kandidaat voorspeld worden. Ondanks dat technologie en digitalisering processen vereenvoudigen en verbeteren, blijft voor Start People de ‘Human Touch’ van essentieel belang. Menselijk inzicht en de intuïtie van een intercedent is noodzakelijk om de laatste stappen van het proces succesvol te doorlopen. Past de persoonlijkheid van een kandidaat bij een bepaalde bedrijfscultuur en hoe past een persoon binnen een team? Vragen die enkel met de juiste Human Touch beantwoord kunnen worden.

Deze en meer bevindingen op het gebied van digitalisering zijn terug te vinden in de nieuwe trendpaper ‘Sneller de juiste kandidaat – Hoe digitalisering recruitment persoonlijker dan ooit maakt’. De trendpaper is te downloaden op de site van Start People.

Bron: Start People

Lees ook: USG: machine learning kan carrièrepad kandidaat voorspellen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer