‘CPB moet plan flexwerk doorrekenen’

0

Het Centraal Planbureau moet de kabinetsplannen met WW, flexwerk en ontslagrecht doorrekenen. Dat vinden D66 en het CDA. D66 vindt dat de Kamer moet weten welke gevolgen de maatregelen hebben voor de arbeidsmarkt.

CDA-Kamerlid Pieter Heerma sluit zich bij het voorstel aan. Volgens hem vormen de voorstellen van Asscher de kern van het kabinetsbeleid. ‘Om hier als Kamer goed over te kunnen oordelen is het noodzakelijk te zien wat het effect ervan is.’

In het sociaal akkoord heeft het kabinet afgesproken om ingrepen in WW en ontslagrecht pas in 2016 door te voeren. Volgens het regeerakkoord zou dat in 2014 gebeuren.

Flexwerk
Het CPB berekende destijds dat het uitstel en de afzwakking van het WW-plan 45.000 banen zou kosten. Maar die berekening is gemaakt toen de plannen voor het ontslagrecht nog niet precies bekend waren. Dat is nu wel het geval. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft ze een week geleden naar de Raad van State gestuurd voor advies. D66’er Van Weyenberg vindt nieuwe berekeningen daarom geboden. Bovendien zijn de plannen voor flexwerk nog niet doorgerekend.

ANP

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer