Randstad helpt ruim 2000 jongeren aan werk

0

Eén week na de aftrap van het project Jeugd op Zoek heeft Randstad 2323 jongeren aan een baan geholpen. Volgens de uitzender heeft het bedrijfsleven zeer positief gereageerd op de oproep van Randstad aan werkgevers in Nederland om 10 duizend jongeren in vijf weken tijd aan het werk te helpen.

De vacatures die worden aangeboden lopen uiteen in functiecategorie en opleidingsniveau, aldus Randstad. Zo is er veel werk voor jongeren als administratief medewerker, procesoperator en callcentermedewerker, maar ook horecapersoneel, verpleeghulpen, grondstewards en beleidsmedewerkers zijn geworven onder de jongeren. Het merendeel van de functies behelst 31 tot 40 uur.

Vanaf 9 september rijdt de Jeugd op Zoek-bus door Nederland om werkzoekende jongeren voor te stellen bij bedrijven die jong talent een kans willen geven. In de bus krijgen de jongeren trainingen en tips. Mirjam Sterk, ambassadeur jeugdwerkloosheid, rijdt de eerste dag mee en op 11 september vergezelt SZW-minister Lodewijk Asscher de jeugdige werkzoekenden.

Randstad lanceerde vorige week de campagne Jeugd op Zoek, waarmee de uitzender in de strijd tegen de oplopende jeugdwerkloosheid binnen dertig dagen 10 duizend jongeren aan het werk wil helpen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer