Malafide bureaus vervalsen SNA-certificaten

0

Enkele malafide uitzendbureaus maken gebruik van valse certificaten, dit heeft het Interventieteam Aanpak Malafide Uitzendbureaus (AMU) tijdens onderzoek vastgesteld. De valse certificaten waren op creatieve wijze met digitaal knip- en plakwerk gemaakt, zo meldt de Inspectie SZW.

De Stichting Normering Arbeid (SNA) heeft bij het interventieteam aangifte gedaan van de valse certificaten. Het interventieteam heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de betrokken uitzendbureaus en ingeleverd bij het Openbaar Ministerie.

Het interventieteam AMU, dat bestaat uit de Inspectie SZW, Belastingdienst en UWV, adviseert om te controleren of uitzendbureaus waarvan zij gebruikmaken daadwerkelijk door de SNA zijn gecertificeerd. Is dit niet het geval, dan riskeert de inlener een schadeclaim als het uitzendbureau te weinig belastingen en premies afdraagt. Als er sprake is van een vals certificaat komt die verplichting op de schouders van de inlener terecht. Via de website van de SNA is na te gaan of een bedrijf daadwerkelijk over een certificaat beschikt.

De inlener is ook verplicht om vooraf te controleren of het uitzendbureau bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven. Is dat niet het geval, dan riskeert de inlener een boete van 12.000 euro per werknemer.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer