Eén cao voor ambulancesector

0

Na lang onderhandelen zijn werkgevers en vakbonden het eens geworden over een nieuwe cao voor de ambulancesector.

De cao voegt de bestaande vier cao’s in de ambulancesector samen tot één nieuwe sectorcao.

Abvakabo FNV laat weten dat het niet eenvoudig was om de verschillende cao’s te versmelten tot één nieuwe cao. Onder druk van de nieuwe Wet Ambulancezorg (WAz) was het echter van groot belang dat er één cao zou komen voor de hele sector.

Met de WAz zou namelijk ook marktwerking intreden in de ambulancezorg. Minister Klink (Volksgezondheid) was alleen bereid om een werkgarantie voor de huidige werknemers in de sector af te spreken als er één cao zou gelden voor alle werknemers.

De nieuwe cao is donderdagavond ondertekend en zal op 1 januari 2011 ingaan. Dit is ook de datum dat de nieuwe Wet Ambulancezorg in werking zal treden.

De eindejaarsuitkering wordt in drie stappen verhoogd van vijf procent naar 8,33 procent. Daarnaast zal het loon van de ambulancemedewerkers tweemaal structureel stijgen met 1 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer