Groen licht voor digitale loonstrook

0

Per 1 juli 2010 is het werkgevers wettelijk toegestaan het loonstrookje digitaal aan hun werknemers te verstrekken. Voorheen moest dit schriftelijk gebeuren.

De Eerste Kamer heeft het voorstel goedgekeurd om de wet hierop aan te passen. Werknemers moeten wel uitdrukkelijk toestemming geven om hun loonstrook digitaal te ontvangen. De wetswijziging treedt in werking bij Koninklijk Besluit.

Behalve de uitdrukkelijke toestemming van werknemers om de loonstrook voortaan digitaal te ontvangen, is het ook een vereiste dat de digitale loonstrook door de werknemers goed is op te slaan.

Tot nu toe was men wettelijk verplicht om alle loonstroken schriftelijk te verstrekken. Het uitdraaien en verzenden van de loonstroken kostte veel tijd en geld. Ook moesten werknemers steeds aankloppen bij hun werkgever als ze hun loonstrook of jaaropgaaf weer eens kwijt waren geraakt. Door de wetswijziging kan dit dus verleden tijd zijn. Een bijkomend voordeel is dat de digitale loonstrook natuurlijk beter is voor het milieu.

Ook mededelingen van de werkgever over veranderinegen in de arbeidsovereenkomst hoeven per 1 juli 2010 niet langer per se met de post te worden verzonden. Het gaat bijvoorbeeld om naam en woonplaats van werkgever en werknemer, functie van de werknemer of de aard van het werk en de hoogte van het loon en de termijn van uitbetaling.

Bron: SalarisNet.nl

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer