Horeca-uitzendbureau gaat flexkrachten dezelfde dag uitbetalen

0

Horeca-uitzendbureau L1NDA Connect gaat flexwerkers in de horeca op dezelfde dag uitbetalen. L1NDA wil flexkrachten, waarvan de helft een financiële buffer hebben van minder dan €2.500, tegemoetkomen wanneer zij in juni weer beginnen met werken.

Via een app die is ontwikkeld door het Britse Wagestream dat de koppeling van de salaris- en bankgegevens tussen werkgevers en werknemers verzorgt, kunnen flexkrachten van L1NDA voor een vast bedrag tot 40% van hun salaris direct opnemen.

Financiële flexibiliteit

Flexwerkers in de horeca, gemiddeld tussen de 18 en 30 jaar oud, leefden voor de coronarecessie veelal al van dag tot dag en werkten vaak extra bij om eenmalige uitgaven zoals voor een festival, nieuwe schoenen of een weekendje weg te bekostigen. Door de uitbraak van de pandemie moesten ze ook hun spaartegoeden aanspreken. Dankzij de introductie van L1NDA DirectPay hebben flexibele uitzendkrachten straks weer meer financiële flexibiliteit en hebben zij geen last meer van de tijdskloof tussen salarisbetaling en onverwachte uitgaven.

Met Planner biedt L1NDA roosterplanningoplossingen aan ruim 3.000 horecabedrijven en ruim 70.000 medewerkers. In januari 2020 betrad L1NDA met Connect de markt als onafhankelijk uitzendbureau voor horecapersoneel.

Bron: L1NDA

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer