Hulp van de baas gevraagd bij schulden

0

Werkgevers moeten meer verantwoordelijkheid nemen als hun personeel in de schulden zit. Vooral de uitzendbranche en bedrijven die veel mensen vanuit een uitkering in dienst nemen, moeten meer oog krijgen voor financiële problemen van werknemers.

Dat zegt voorzitter Joke de Kock van de branchevereniging voor de schuldhulpverlening NVVK maandag.

Het helpen van werknemers met geldproblemen, bijvoorbeeld met een budgettraining, is volgens De Kock ook in het belang van de baas. Mensen met schulden worden vaak ziek en dat kost geld. ‘Maar bij verzuim wordt vooral gevraagd naar lichamelijke klachten en niet naar schulden, terwijl mensen daarvan letterlijk ziek kunnen worden.’

Werkgevers worden nu vaker geconfronteerd met loonbeslagen, omdat geldproblemen toenemen door de economisch mindere tijden. Een loonbeslag betekent volgens De Kock best veel werk voor de baas en ondernemers steken hun energie liever in hun bedrijf. Het gebeurt volgens haar ook dat mensen met schulden – wat vaker in de uitzendbranche dan in andere branches – eruit worden gewerkt. ‘Zeker in een tijd dat er veel aanbod van personeel is.’

De NVVK-voorzitter vreest dat het taboe op schulden op de werkvloer wordt versterkt. Zij wijst erop dat werkgevers ook bij gemeenten kunnen aankloppen voor steun voor hun personeel met schulden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer