Ontslag vanwege dragen meerdere oorbellen teruggedraaid

0

Een leidster van een kinderdagverblijf wordt ontslagen, omdat ze drie oorbellen draagt. De leidster vecht haar ontslag met succes aan.

Een leidster van een kinderdagverblijf heeft haar ontslag na onenigheid over het dragen van drie oorbellen met succes aangevochten. De kantonrechter in Utrecht besliste onlangs dat de leidster per direct weer in dienst moest worden genomen omdat het dragen van meerdere oorbellen heel normaal is.

De kinderleidster was al zes jaar bij het kinderdagverblijf in dienst. Medewerkers mogen volgens de arbeidsvoorwaarden geen sieraden of piercings dragen, vanwege de hygiëne en representativiteit. Slechts één oorbel is toegestaan.

De leidster werd tijdens een functioneringsgesprek aangesproken op het feit dat zij regelmatig drie oorbellen droeg. Het gesprek liep uit de hand waarop de vrouw overstuur naar huis ging. De volgende dag ontsloeg het kinderdagverblijf haar op staande voet.

De kinderleidster spande vervolgens een kort geding aan tegen haar werkgever.

Het dragen van drie oorbellen per oor op de wijze zoals de kinderleidster dat doet is, mede gelet op de aard van het werk en de desbetreffende branche, naar maatschappelijke opvattingen op zichzelf niet ongewoon of ongepast, aldus de rechter. Het kinderdagverblijf heeft dus geen rechtvaardig voor het strenge oorbellenbeleid.

Het feit dat de kinderleidster onder hevige emoties naar huis is gegaan, is iets dat voor een groot deel aan het kinderdagverblijf is toe te rekenen.

LJN: BA9409, Sector kanton Rechtbank Utrecht
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer