Prettige collega’s belangrijkst bij eerste baankeuze studenten

0

HBO- en WO-studenten zoeken hun eerste baan bij voorkeur in het midden- en kleinbedrijf. Daarbij vinden zij een goede werksfeer en prettige collega’s belangrijk.

Dat blijkt uit een onderzoek dat uitzendorganisatie Studentalent onder 1.700 HBO- en WO-studenten heeft uitgevoerd. Een hoog salaris heeft niet de eerste prioriteit.

“Zelfstandigheid, ontwikkelmogelijkheden en snelle doorgroeiperspectieven staan hoog in het vaandel bij de nieuwe generatie werknemers,” aldus Angelique Steen, algemeen directeur van Studenttalent. Volgens haar biedt het MKB deze elementen.

Verder bleek uit het onderzoek dat 85 procent van de studenten een studentenuitzendbureau inschakelt bij de zoektocht naar een bijbaan. Bij de zoektocht naar de eerste vaste baan wordt kiezen de jonge werknemers ervoor om zelf contacten te leggen of hun eigen netwerk in te zetten.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer