Secundaire arbeidsvoorwaarden uit de gratie

0

Nederlandse bedrijven maken zich niet of nauwelijks zorgen over het verlies van hun beste medewerkers. Hierdoor voelen ze zich niet genoodzaakt om hun beste werknemers veel extra secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden.

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van werving- en selectiebureau Robert Half onder 1900 managers in 18 landen, waarvan de uitkomsten maandag bekend werden.
 
Tweederde van de werkgevers ligt in zijn geheel niet wakker van de mogelijkheid dat hun topperformers overstappen naar een ander bedrijf. Bijna drie op de tien ondervraagden gaven daarbij zelfs openlijk aan dit jaar geen bonussen, cursussen, lunch-vouchers, mobieltjes of laptops te geven om werknemers langer te kunnen behouden.

In Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België is een meerderheid juist wel bezorgd voor een leegloop van hun beste personeel (respectievelijk 69, 73 en 56 procent). Volgens Robert Half zijn de buren daardoor bereid dieper in de buidel te tasten voor extraatjes. In België geeft bijvoorbeeld maar liefst 51 procent van de ondervraagden aan hun werknemers vouchers voor lunch of diner.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer