Strategische personeelsplanning biedt kansen voor flexbranche

0

Organisaties moeten meer met minder mensen. Strategische personeelsplanning wordt in 2014 dan ook onvermijdelijk, stelt interimmanager Ingrid Kerr. Tijdens het Flexcongres dat in mei zal plaatsvinden, gaat zij in op de kansen die dit geeft voor de flexbranche.

Ingrid Kerr, die onder andere HR directeur is geweest bij Yacht en de Shanks Groep, kijkt al ruim 13 jaar als interimmanager HR bij diverse organisaties en branches in de keuken. Daarbij bekijkt ze hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkelt ten opzichte van de vraag naar specialisten, en hoe organisaties hun personeelsplanning strategisch daarop kunnen richten. Strategische personeelsplanning is een must geworden, aangezien enerzijds krimp onvermijdelijk is, maar anderzijds het werk moeilijker en complexer is, en sneller moet worden uitgevoerd.

Met strategische personeelsplanning analyseert een organisatie of het personeelsbestand past op toekomstige taken van de organisatie. Hierbij wordt niet meer gekeken naar functieomschrijvingen, maar naar de talenten en specifieke kennis van medewerkers én naar de organisatiedoelstellingen.

Tijdens het Flexcongres vertelt Kerr vanuit haar ruime ervaring hoe de flexbranche kan anticiperen op de kansen die dit geeft en hoe zij HR-managers hierin kunnen ondersteunen. Ook licht ze toe wat er gaat veranderen voor de uitzender als functieomschrijvingen gaan veranderen, en misschien zelfs wel verdwijnen.

Het Flexcongres vindt plaats op dinsdag 20 mei 2014 in het Media Plaza Jaarbeurs in Utrecht. Voor het volledige programma, zie www.flexcongres.nl

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer