WGA-premie kleine werkgever verdubbeld

0

De gedifferentieerde WGA-premies voor 2010 zijn gepubliceerd in de Staatscourant.

UWV berekent jaarlijks voor elke werkgever de premie voor de WGA, op basis van de toegekende uitkeringen aan hun werknemers. In het najaar ontvangen werkgevers een beslissing van de Belastingdienst met de berekening van hun nieuwe premie.

De Werkhervattingskas-premie (Whk) stijgt in 2010 voor de meeste werkgevers. Deze premiestijging wordt enerzijds veroorzaakt door de toename van het aantal uitkeringen en anderzijds door een te laag gehanteerd premieniveau in 2009.

Voor 2010 is de stijging van de minimumpremie voor kleine werkgevers het meest zichtbaar. De minimumpremie voor deze groep stijgt van 0,27% naar 0,59%. Dit betekent voor het merendeel van de kleine werkgevers (maximaal 25 werknemers) dat zij per werknemer ongeveer € 90 meer betalen in vergelijking met 2009.  

Gedifferentieerde premie WGA
De gedifferentieerde premie die een werkgever betaalt, is afhankelijk van het arbeidsongeschiktheidsrisico in het bedrijf. Hierbij is het belangrijk of een bedrijf een grote werkgever of een kleine werkgever is.

Eigenrisicodragers voor de WGA betalen deze premie niet. Zij kunnen ervoor kiezen om zelf de WGA-uitkeen te betalen. Ze kunnen er ook voor kiezen een verzekering af te sluiten bij een particuliere verzekeraar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer